Той спаси ученик

Той спаси  ученик в двора на 11-то училище в Сливен. Охранителят Радко Новаков обезвреди за секунди 20-годишен бандит, който съборил на земята и налагал жестоко ученик. Екшънът се разиграва точно преди седмица – на 17 ноември, четвъртък.

Новаков получава сигнал от ученичка, че се извършва побой над дете.

„Побойникът е висок над 1,80, успях да го уловя за ръцете отзад и го изправих до стената. Междувременно натиснах мобилния паник-бутон”, разказва Новаков.

На място пристигат екипи на Общинската фирма за охрана, автоследствие и полиция. Побойникът обижда и дори заплашва със саморазправа и убийство. Още същият ден обаче той е изправен пред съда и получава присъда.

Радко Новаков е бивш стругар. Работи в Общинската фирма за охрана от 10 месеца. Като неин служител е минал специални курсове по бойни изкуства в частната школа на Митко Ралев.

„Целият ми живот е преминал само в работа, и се гордея, че съм част от екипа на Общинската фирма за охрана”, каза охранителят.

„Нашите охранители минават курсове при Митко Ралев и отделно по стрелба. Това ни прави ефективни и единствени в региона”, споделя управителят на Общинската фирма за охрана Петко Чолаков.

Той се гордее със своя служител и обезвреждането, станало като по учебник..

„Стремим се да осигурим спокойствие на територията на всяко училище. Целта ни е училището да стане периметър на сигурност”, каза Петко Чолаков.Call Now Button