Общинска охрана и СОТ Сливен сключи договор с център за професионално обучение

„Общинска охрана и СОТ – Сливен“ сключи договор с центъра за професионално обучение към фирма „Даяна – Х“. Това съобщи пред Sliveninfo управителят на общинското дружество Петко Чолаков.

„От две години работим с центъра. Вече преминахме два етапа. Третият етап, в който навлизаме е ние да извършваме съвместно с центъра обучение, като обучаваме охранители в едни по-кратки курсове, по утвърдени програми от МВР и образователното министерство, с тяхната методическа помощ.

Лекторите са наши, на база нашите обекти. Плановете обаче са актуализирани с включване на обучение срещу тероризъм. На 28, 29 и 30 юни ще участваме в откритата трудова борса на Община Сливен, в която ще презентираме дейността на охранителите от фирмата и предстоящото обучение.

Много важно е да се подчертае, че центърът предлага реализация на хората преминали курса. До момента ние обучавахме охранители по учебните планове на центъра, но курсът на обучение беше 300 часа. Сега е съкратен и е 44 часа. Следва пет дни практическа работа на терен.

От последната програма ние взехме на работа общо 10 души за три месеца, но те са кадри за охранителния бизнес изобщо. На практика съвместното ни обучение с центъра отваря една врата към този бранш за всеки, който иска да влезе в него“, каза Петко Чолаков.

„Фирмата ние е с лицензия, като център за професионално обучение. От две години имаме офис в град Сливен. Ние имаме и трудова борса, като моята идея е обучените кадри да бъдат реализирани на трудовия пазар. От това по-добро не виждам“, заяви Йорданка Бинева, управител на фирма „Даяна – Х“.

„Ако хората желаят, всеки преминал курса, може да се реализира. С изключение на лицата със здравословни проблеми. Доволни сме с взаимодействието с общинската фирма за охрана в Сливен. Стигнахме до решението да сключим договор за съвместна дейност.

Фирмата ще предостави базите и лекторите си, а ние следим, съдействаме, консултираме и даваме на всеки успешно завършил удостоверение за професионално обучение. записванията за обучението ще бъдат в общинската фирма срещу 50 лева“.Call Now Button